Nagyvilág

Gepárdok közé ejtette kétéves fiát egy anyuka az állatkertben

Gepard-Cleveland-Zoo(960x640).jpg (gepárd, állatkert, cleveland, )
Gepard-Cleveland-Zoo(960x640).jpg (gepárd, állatkert, cleveland, )

A gyerek kicsúszott a nő kezéből, amikor a korlát felett tartva mutatta neki a ragadozó nagymacskákat.

A kétéves kisfiú szombat délután zuhant be a látogatóknak fenntartott magaslesről a gepárdok területére a clevelandi állatkertben, miután édesanyja a korlát fölé emelte, és kicsúszott a kezéből – jelentette a helyi sajtó. A gyerek nagyjából három méteres magasságból zuhant a nagymacskák közé, kisebb sérüléseket szenvedve – közölte a városi tűzoltóság szóvivője.

Szemtanúk elmondása szerint a gyerek után azonnal beugrottak a szüleik, és sikerült kimenekíteni a vadállatok területéről, mire a tűzoltók és a mentősök kiérkeztek. Az állatkert közlése szerint a gepárdok nem támadtak rá a gyerekre és szüleire, sőt, még csak el sem indultak feléjük.

A korlát, ami fölé lóbálta anyja a kétéves kisfiút 
Fotó:Fox8

Az állatkert az eset után lezárta a látogatók elől a gepárdok ketrecét, de az állatkert továbbra is nyitva maradt. A clevelandi állatkert az eset után bejelentette, hogy hétfőn pert fognak indítani az anyuka ellen gyermek veszélyeztetése miatt. Chris Kuhar igazgató elmondása szerint több szemtanú is bizonyítja, hogy a nő a korlát felé emelte a gyereket. A tűzoltóság közlése szerint az anyuka kezében egy másik, idősebb gyerek is volt, amikor kétéves fia a gepárdok közé zuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik