Nagyvilág

Kigyulladt egy turistákat szállító komphajó, egy gyermek meghalt

Kigyulladt és elsüllyedt egy komphajó a dél-thaiföldi turistaparadicsom, Phuket közelében, a balesetben egy izraeli kislány meghalt.

A többi, mintegy 110 utas, köztük több tucat turista életét azonban sikerült megmenteni – közölte a helyi rendőrség. Az Ao Nang Princess 5 komphajó az Andamán-tengeren, a Krabi és Phuket közötti úton szerda délután azután süllyedt el, hogy felrobbant a motorja. A Phuketwan hírportál jelentése szerint a komp fedélzetén kínai, magyar, egyiptomi, ukrán és svájci turisták is tartózkodtak.

Ezt az információt hivatalos forrás egyelőre nem erősítette meg, mivel utaslistát nem tettek közzé. A balesetet túlélő turisták elmondták, hogy a fedélzeten pánik és káosz lett úrrá. Először egy nagy durranás hallatszott, majd égett gumiszagot lehetett érezni, és sűrű füst gomolygott. A tűz gyorsan terjedt, kitört a gépházból – közölte a rendőrség szóvivője. Hozzátette: ki fogják emelni a roncsot, hogy rájöjjenek a baleset okára, írja az MTI.

Egy londoni turista elmondta, hogy a hajó legénysége a vészhelyzetben semmilyen utasítást nem adott. “Nekünk kellett mentőmellényt kérni” – tette hozzá. “Két ember kivételével az egész legénység leugrott a hajóról, és sorsukra hagyta az utasokat” – idézett egy másik brit turistát a Phuketwan. Mivel mindenki menekülni akart, eltorlaszolták a bejáratokat, így az utasok végül kitörték az ablakokat, majd többtucatnyian a vízbe ugrottak. A helyszínre halászhajók és komphajók siettek, és a fedélzetükre segítették a hajótörötteket.

Az a 12 éves kislány, aki életét vesztette, a baleset bekövetkezte előtt vélhetően a mosdóba ment. Egy túlélő elmondta, hogy a gyermek édesapja próbálta kinyitni a mellékhelyiség ajtaját, de nem tudta. Az izraeli család három gyermekkel érkezett a thaiföldi nyaralásra, a másik két gyereknek nem esett baja. A kislány holttestét csütörtökön találták meg a mentésben részt vevő búvárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik