Élet-Stílus

Senki sem segített az út közepén heverő idős férfinak

auto(960x640).jpg (autó, )
auto(960x640).jpg (autó, )

Nyolc perc alatt legalább egy tucat gyalogos és négy autó ment el mellette, de segítséget senkitől sem kapott.

Sőt, ahogy az a környéket figyelő biztonsági kamerák felvételéből kiderült, az egyik figyelmetlen autós még át is hajtott az idős kínai férfi mozdulatlanul heverő testén. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy a fehér jármű nem ölte meg azonnal a bácsit, aki a felvételek szerint azután terült el az út kellős közepén, hogy váratlanul rosszul lett.


Kép forrása: Shanghaiist

“Az idős férfi délután háromnegyed háromkor jelent meg a kamerák képén, majd mikor megpróbált átkelni az úton, váratlanul összeesett. A következő nyolc percben négy autó és 23 gyalogos ment el mellette, de csupán egyikük állt meg segíteni – számolt be a Sina English című lap a február elsején történt zhejiangi esetről.

A kínai újság azt is tudni véli, az idős asszony, aki végül megpróbált segíteni, a férfi szomszédja volt. “Mikor meglátta a földön feküdni, néhányszor a nevén szólította, majd mikor nem kapott választ, elindult, hogy segítséget kérjen.” Az asszony végül két órával később tért vissza, ám az idős férfit eddigre elgázolta egy figyelmetlen autós, aki több méteren keresztül tolta maga előtt a bácsi testét.

Ezt követően a kínai férfit kórházba szállították, az állapotáról egyelőre nincsenek friss információk.

UPDATE: A New York Times Kínával foglakozó blogja, a The Beijing News-ra hivatkozva azt írja, hogy a férfi meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik