Nagyvilág

Menekülés közben lőtte hátba a fekete férfit a rendőr

rendor(960x640).jpg (rendőr, túlkapás)
rendor(960x640).jpg (rendőr, túlkapás)

Gyilkossággal vádolják a rendőrt a kikerült videó alapján. Korábban egész mást mondott.

Letartóztattak egy dél-karolinai rendőrt, miután az lelőtt egy fekete férfit, majd bizonyítékot rejtett el a teste mellett. Az esetről most került ki videofelvéltel az internetre. 

Egy helyi lap szerint az 50 éves járőr az életét féltette, miután a fekete férfi elvette a tézerét. A videó alapján viszont, hiába lőtte meg korábban sokkolóval a rendőr a férfit, az menekülni próbált. Már bő tíz méterre járt tőle, amikor nyolcszor rálőtt. 

Nem tudni, hogy a férfi azonnal meghalt-e, de az egyik lövés a hírek szerint a szívét érte. A kiérkező rendőrök mindenesetre meg sem próbálták újraéleszteni, még percekig feküdt összebilincselve, hassal a földön. 

A videón az is látszik, ahogy a rendőr később elmegy a sokkolójáért, majd azt a meglőtt férfi mellé helyezi, hogy az jobban egyezzen a vallomásával. Arról ugyanis a videó előtt nem beszélt, hogy menekülés közben lőtte le a férfit. 

A megölt férfi egyébként volt már börtönben, de nem fegyverrel kapcsolatos, vagy erőszakos bűncselekmények miatt. Tartozott a gyerektartással, ezért vitték be többször is. A családja szerint most is azért menekülhetett, mert nem akart börtönbe menni a tartozása miatt, miután igazoltatták. 

Észak-Charleston, ahol a gyilkosság történt, Dél-Karolina harmadik legnagyobb városa. Az itt élő százezer ember majdnem fele fekete. A rendőrség nyolcvan százaléka viszont fehér, hasonlóan Fergusonhoz, ahol a rendőrök korábban lelőtték a 18 éves Michael Brownt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik