Nagyvilág

Családi viszály a francia radikális pártban

Marine-Le-Pen(960x640).jpg (marine le pen, )
Marine-Le-Pen(960x640).jpg (marine le pen, )

A francia szélsőjobboldali pártot, a Nemzeti Frontot Jean-Marie Le Pen alapította, most a lánya vezeti, de egyre erősebb közöttük az ellentét.

Írtunk már arról korábban, hogy a gázkamrán vitatkozott össze Marine Le Pen az apjával, akkor az apa kijelentette: „Azt mondtam (1987-ben), amit gondolok: a gázkamrák csupán egy részletkérdését jelentik a II. világháborúnak”. Lánya, a Nemzeti Front elnöke a francia hírügynökségnek azonnal jelezte, hogy „mélyen nem ért egyet Jean-Marie Le Pennel sem a tartalmat, sem a formát illetően”.

Most a BBC értesülései szerint már annyira ellenséges apja és lánya között a viszony, hogy Marine Le Pen kilátásba helyezte azt is, hogy az őszi helyhatósági választásokon nem indítják a pártalapítót. Közleményében azt írja, hogy apja „nem ejtheti túszul a Nemzeti Frontot” ilyen kijelentésekkel, ezzel sokat árt a pártnak.

Francia lapértesülések szerint a történt egyik lehetséges végkifejlete az lehet, hogy Jean-Marie Le Pent végül kizárják abból a pártból, amit ő alapított negyven évvel ezelőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik