Nagyvilág

Baltával verte agyon feleségét egy százéves férfi

Elmwood-Park(960x640).jpg (elmwood park, ház, rendőrség, )
Elmwood-Park(960x640).jpg (elmwood park, ház, rendőrség, )

Miután az alvó nőt megölte az ágyában, a fürdőszobába ment és öngyilkosságot követett el. A pontos indítékot még nem lehet tudni.

Minden bizonnyal az Egyesült Államok legidősebb gyilkosa lehet az a New Jersey-i férfi, aki a hétvégén megölte feleségét, majd magával is végzett – jelentette a helyi sajtó. A helyi ügyészség közlése szerint a 100 éves Michael Juskin egy baltával verte agyon feleségét valamikor vasárnap, miközben a 88 éves nő az ágyában aludt. A férfi ezután a fürdőszobába ment, ahol egy késsel felvágta az ereit – mondta el John L Molinelli, megyei ügyész.

A két holttestet hétfő reggel találta meg egy családtag az Elmwood Parkban lévő házban – mondta el a város rendőrfőkapitánya. A rokon – a 1010 WINS információja szerint a házaspár egyik fia – azután nézett rá Juskinékra, hogy nem tudták őket telefonon elérni, és aggódni kezdtek. Az eset idején a házban nem volt senki más a házaspáron kívül.

 
A ház, ahol a százéves férfi egy baltával megölte alvó feleségét
Fotó:ABCNews 

A helyi hatóságok még nem állapították meg, hogy mi vezetett a gyilkossághoz. A New York Times cikke szerint Juskin szabadulni akart a házasságból, és a gyilkosságot megelőző hetekben többször is megpróbált válókeresetet beadni, de ügyvédek és családtagjaik végül lebeszélték a lépésről.

A környéken élő emberek nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy Michael Juskin enyhébb mentális problémáktól szenvedett. Egy közvetlen szomszéd a CBS-nek azt mondta, nem lepődött meg az eseten, kijelentve, hogy a férfi nem volt hajlandó szedni a gyógyszereit, és „időnként vodkázott”. Egy neve elhallgatását kérő rokon a The Record című helyi lapnak azt mondta, Juskin demeciától szenvedett, és ezt erősítették meg a Times-nak nyilatkozó emberek is.

A házhoz az elmúlt években legalább három alkalommal mentek ki rendőrök, házastársi perpatvarok miatt, de a hatóságoknak és a szociális dolgozóknak a Times cikke szerint vagy nem volt lehetőségük arra, hogy közbelépjenek, vagy betudták az eseteket öregkori veszekedéseknek. „Senki sem láthatta előre, hogy gyilkosság is történhet” – jelentette ki a lapnak a Michael Foligno rendőrfőkapitány.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Juskin lehet a legidősebb gyilkos az Egyesült Államokban. Négy éve egy 96 éves floridai nő ellen indítottak eljárást 53 éves unokaöccse lelövése miatt, de két évvel később ejtették az ellene felhozott vádat, miután megállapították, jogilag nem volt beszámítható. Tavaly pedig egy 102 éves nő ellene ejtették a gyilkosság vádját, szintén elmeállapota miatt. A nő még 2009-ben, 98 évesen fojtotta meg szobatársát egy idősek otthonában. Jelenleg pszichiátriai kezelés alatt áll. 

Olvasói sztorik