Nagyvilág

Magyar rendszámú kisbuszban bukkantak 15 szíriai menekültre

A cseh-német határ közelében fekvő Rozvadov térségében egy magyar rendszámú kisteherautóban - közölte szombaton Jitka Blahutova, a cseh vámhivatal szóvivője.

Blahutova tájékoztatása szerint a kisteherautó Magyarországról Németországba tartott a D5-ös autópályán péntek este. A határ közelében járőröző vámosok rutinellenőrzés során találták meg a papírok nélkül utazó menekülteket.

A KIA márkájú jármű 48 éves sofőrje a vámtisztviselőknek azt mondta, hogy nem szállított alkoholt vagy cigarettát. “Mindenesetre a teherautó hátuljában tizenöt, 25 évnél fiatalabb szíriai férfi tartózkodott, akik semmilyen azonosító okirattal nem rendelkeztek” – tette hozzá Blahutova. A jármű magyar sofőrjét a cseh hatóságok őrizetbe vették.

A menekülteket ugyancsak őrizetbe vették, és kihallgatják őket a cseh hatóságok. Valószínűleg vasárnap derül ki, hogy egy befogadó állomásra helyezik át vagy visszaküldik őket Szíriába. A magyar sofőrt embercsempészettel vádolhatják meg, míg a szíriaiakat azzal, hogy illegálisan tartózkodtak Csehországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik