Nagyvilág

Kenyai vérengzés: napokig bujkált egy szekrényben a túlélő

Két nappal a tömegmészárlás után, szombaton újabb túlélőt találtak a közel százötven emberéletet követelő kenyai terrortámadás helyszínén.

A 19 éves Cynthia Charotich kórházba szállítása után elmondta, hogy egy nagy szekrényben rejtőzött el a kelet-kenyai Garissa város egyetemét lerohanó fegyveresek elől. A fiatal lány ruhákkal takarta be magát, és több csoporttársával ellentétben a rajtaütést végrehajtó al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia embereinek parancsára sem hagyta el a búvóhelyét.

A diáklány azt hitte, hogy a terroristák még a helyszínen vannak, nem hitte el, hogy a biztonsági erők végeztek a szélsőségesekkel. “Honnan tudhatom, hogy tényleg a kenyai rendőrségtől vannak?” – kérdezte a helyszínen lévő rendfenntartóktól Cynthia Charotich, aki csak azután volt hajlandó előbújni, hogy a rendőrök megkérték az egyik tanárát, hogy beszéljen vele.

A túlélő meglehetősen fáradtnak tűnt és nagyon szomjas volt, ettől eltekintve azonban kiváló egészségügyi állapotban van. A lány a két nap alatt annyira szomjazott, hogy végül megivott egy flakon sminklemosót.
Fegyveresek csütörtökön 148 embert – 142 egyetemi hallgatót, három rendőrt és három katonát – öltek meg a kenyai Garissa városában, a sebesültek száma eléri a nyolcvanat, sokak állapota válságos. A biztonsági erők végeztek négy támadóval.

Ahogyan korábban megírtuk: a helyi rendőrség értesülései szerint Mohamed Mohamud, az al-Shabaab egyik magas rangú vezetője áll a rajtaütés mögött, a terrorvezér kézre kerítéséért 220 ezer dollárt (60,1 millió forintot) ajánlottak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik