Nagyvilág

Megalapították a világ első marihuána egyházát

Marihuanaultetveny(210x140).jpg (marihuánaültetvény, marihuána, fű, )
Marihuanaultetveny(210x140).jpg (marihuánaültetvény, marihuána, fű, )

Az állam tiltja a marihuána használatot, egy új törvény viszont korlátozza, hogy beleszóljon az egyének vallásgyakorlatába: a cannabis egyház lesz a jogalkalmazás tesztje.

Hivatalosan bejegyezték az Egyesült Államokban a világ első, a marihuánát tisztelő egyházát, miután Indiana államban érvénybe lépett az abszolút vallásszabadságot megteremtő törvény, a Religious Freedom Restoration Act (RFRA) – írja a Washington Post.

Az egyház, mely a szeretetre, a megértésre, és a minden ember iráni elfogadásra épül, szentségnek számít a marihuána, a fogyasztása pedig vallásos szertartásnak. Az alapító, Bill Levinazt mondja, egyháza saját magának fogja megtermeszteni a kendert, a kereskedelmében sem vevőként, sem eladóként nem vesz majd rész. „Ha valaki csatlakozik hozzánk, és füvet szív, Isten áldása rá. Ez egy olyan egyház, amelyik a megmutatja híveinek a helyes utat az életben: a szeretet útját” – nyilatkozta Levin.

 Kép: Facebook

A marihuána használata egyébként jelenleg illegális Indianaban, mid gyógyászati, mind rekreációs célból. A cannabis egyház így valójában a vallásszabadságról szóló törvény tesztje lesz. Az RFRA ugyanis jelentősen korlátozza az államot abban, hogy beleszóljon az egyének vallásgyakorlásába, ha csak nem tudja bizonyítani, hogy a ez korlátozás kényszerítő kormányzati érdek.

Az egy hete bejegyzett marihuána egyház máris többezer dollár adományt kapott, Facebook rajongóinak száma pedig e cikk megírásakor kis híján eléri a 16 ezret. Levin reméli, hogy az egyház első templomát is hamarosan megépíthetik majd, természetesen kendertéglából.

„A bibliák, amiket más egyháznak használnak, idejétmúltak. Nem illenek olyan emberekhez, akiknek a kezében GPS, és hétezer dal van egyszerre. Az első könyv, aminek az elolvasására, és megértésére kérjük majd a követőinket, A császár új ruhája című lesz” – mondta. A férfi, aki főállásban egy tanácsadó és marketing céget vezet, saját bevallása szerint nem túlságosan vallásos.

„Nagyon sorsvezérelt és spirituális vagyok, tele szeretettel” – írta körül magát – „úgy látom, hogy valamennyi egyház épp annak a perverziójává torzult, aminek a képviseletére megalapították. Ez a felismerés vezetett arra az útra, hogy olyan egyházat alapítsak, amihez a mai emberek is kapcsolódni tudnak. Nekünk nincs semmiféle bűntudat doktrínánk, nálunk nem léteznek eredendő bűnök” – mondta az egyházáról, mely havonta 4,20 dollár (1163 forint) adományt kér majd híveitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik