Nagyvilág

Lezuhant repülő: óriási munka szétválogatni a holttestek és a gép részeit

Megkezdték az azonosítást (lezuhant repülő, )
Megkezdték az azonosítást (lezuhant repülő, )

Eddig több mint négyezer roncs, illetve emberi maradványt gyűjtöttek össze a helyszínelők, de a második fekete doboz adatai nincsenek meg.

A katasztrófa helyszínén kedden is folytatódott a gép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozának a keresése. A gép adatait rögzítő fekete dobozt jelkereső műszerekkel keresik a helyszínelők a fellazított talajban, mert azt feltételezik, hogy befúródhatott a földbe.

Hamarosan átadhatják a területet

A sziklafalnál, ahol a repülőgép becsapódott, valamint annak környékén folyamatosan két helikopter köröz, azokról próbálják a helyszínelők a távolabbi területeken is megtalálni a szétszóródott roncsokat. A nap folyamán a német hadsereg két helikopterét is várják a helyszínre.

 
Fotó: MTI 

A csendőrség április 8-ig tervezi a holttestek és a repülőgép nagyobb roncsainak összegyűjtését, azt követően a Lufthansa légitársaság költségére rendezik a területet.

A Germanwings német légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe, fedélzetén 150 emberrel március 24-én délelőtt csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban.

Öngyilkos hajlamai lehettek

A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.

A düsselfordi ügyészség tájékoztatása szerint Andreas Lubitzot a pilótaengedély megszerzése előtti időkben öngyilkossági hajlam miatt kezelték. A kezelés lezárása után, egészen a legutóbbi időszakig több alkalommal előfordult, hogy orvosnál járt és betegállományba helyezték, de anélkül, hogy öngyilkossági hajlamot vagy idegenekkel szembeni erőszakosságra vonatkozó hajlamot állapítottak volna meg nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik