Nagyvilág

Anyósa sírköve zúzta halálra

gyilkos-sirko(960x640).jpg (sírkő, temető, )
gyilkos-sirko(960x640).jpg (sírkő, temető, )

Éppen egy keresztet akart felhelyezni a kétszáz kilós kőre, amikor az eldőlt, és a térdeplő férfira zuhant.

A 74 éves amerikai férfi a feleségével együtt díszítette fel anyósa sírkövét a pennsylvaniai Throop város temetőjében, amikor a feltehetően a meleg időjárás miatt meglazult talajon álló sírkő rázuhant – jelentette a helyi sajtó. A rendőrség közlése szerint Stephen Woytack a nagyjából kétszáz kilogrammos sírkő mellett térdelt, amikor a baleset történt.

Felesége azonnal a temető gondnokához rohant, aki hívta a mentőket, majd a sírhoz sietett, de hiába próbálta, képtelen volt leemelni az idős férfiről a követ. Edward Kubilas a Reutersnek elmondta: „Félig sikerült leszedni róla a követ. Biztos az adrenalin hajtott.” A beszámolók szerint a mentősök és rendőrök perceken belül a helyszínen voltak, de már későn érkeztek ahhoz, hogy meg tudják menteni a férfi életét.

 Egy keresztet akart rákötözni anyósa sírjára, amikor a kétszáz kilós kő halálra zúzta
Fotó:WNEP 

Kubilas elmondása szerint minden tavasszal rendszeresen előfordul, hogy a sírkövek felborulnak a temetőben, miután a melegedő időjárás miatt fellazul a talaj. Csak idén már hat ilyen sírkövet talált. A rendőrség vizsgálatot indított a haláleset miatt, amit „szörnyű” balesetként kezelnek.

A temető gondnoka a helyi sajtónak elárulta azt is, hogy Woytack-nak már megvan a sírhelye a temetőben. Azzal a sírkővel szemben fogják örök nyugalomra helyezni, ami megölte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik