Élet-Stílus

Hetekig őrizte halott gazdája sírját a hűséges kutya

Két hetig el se mozdult tinédzser gazdája sírja mellől, akit egy autóbaleset után vesztett el.

A 18 éves indiai fiú, Bashkar Shri öt évvel ezelőtt fogadta örökbe a zsemleszínű keverék kutyát, Tommyt. A kutya és gazdája hamar elválaszthatatlanná vált, olyannyira, hogy a négylábú gyakran még a munkába is elkísérte Bashkart, aki egy építkezésen dolgozott.

Aztán jött a tragédia. A kamaszfiú egyik este autóbalesetet szenvedett, és olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem tudták megmenteni. „A temetése után vettük észre, hogy Tommy nyomtalanul eltűnt otthonról” – emlékezett vissza a fiú gyászoló édesanyja, Shrimati. Az asszony, aki szintén építkezésen dolgozik, egy ideig kereste a kutyát, ám hamar lemondott róla azt gondolva, hogy Tommy új gazdára talált.


Képek forrása: Blue Cross 

Mivel a temetést követően ki sem mozdult otthonról, Shrimati nem tudhatta, hogy Tommy nem új gazdát, hanem az előzőt őrzi rendületlen. Egy helyi állatvédő, a Blue Cross önkéntese, Dawn Williams figyelt fel rá, amikor egyik útja során elhaladt a sírt őrző kutya mellett. „Emlékszem, elsőre semmi furcsát nem találtam a sír tövében fekvő kutyán, csak két hét múlva, amikor egy kutyamentés miatt újra arra jártam, és láttam, hogy a zsemleszínű állat még mindig ugyanott, ugyanabban a pozícióban fekszik.”

 

Dawn odament az elgyötört, éhező állathoz, megetette és megitatta, majd eldöntötte, segít neki. „Hamar eljutottam Bashkar családjához, akik elmondták, Tommynak fiúk temetésével egy időben veszett nyoma. Nagyon örültek, amikor viszontlátták, Shrimati el is sírta magát, ugyanis úgy érzi, a kutyával visszakapott egy darabot a fiából is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik