Élet-Stílus

Ilyen arcot vágunk, ha 300 ezer voltot vezetnek belénk

Kéjes öröm, vagy fájdalom: a sokkolóval készült képsorozat darabjairól nehéz eldönteni, mit is ábrázolnak.

„Te nem vagy normális.” Patrick Hall szerint ez volt kollégái első reakciója, amikor előállt az ötlettel, hogy egy sokkoló segítségével a fájdalomról készít képsorozatot. A kollégák úgy gondolták, nincs olyan őrült, aki önként vállalkozna arra, hogy egy 300 ezer voltot leadó készülékkel sokkolják, de tévedtek.

Az amúgy esküvői fotósként dolgozó Hall felhívására végül többtucatnyian jelentkeztek: férfiak és nők egyaránt. „A képek különlegessége nemcsak abban rejlik, hogy elkészítésükhöz sokkolót használtunk, hanem abban is, hogy az alanyokat kivétel nélkül egy szerettük, közeli hozzátartozójuk sokkolta” – árulta el Hall, majd hozzátette, a segítők arckifejezése is megért volna egy külön sorozatot.

„Mindannyian nagyon izgultak, és aggódtak is amiatt, hogy fájdalmat okoznak a szerettüknek, de bűntudat kizárólag azután látszott az arcukon, hogy túlvoltak a dolgon.” Ami az „áldozatokat” illeti: Patrick szerint a legtöbben kiáltoztak, nevettek vagy épp káromkodtak. Az önkéntesek közül csupán négyen voltak azok, akik semmilyen módon nem reagáltak az őket ért áramütésre.

Nézze meg ön is a fájdalomról készült felvételt szuperlassításban:

Ha kíváncsi, hogy készültek a nem mindennapi felvételek, ebben a videóban megnézheti: 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik