Nagyvilág

Drogkartellek vitték szexpartikra a nyomozókat

dea nyomozó (dea)
dea nyomozó (dea)

Az amerikai szolgálatok igyekeznek elsikálni a dolgozóikat érintő kényes ügyeket – derült ki egy vizsgálatból.

Az amerikai kábítószerellenes hivatal ügynökei éveken át rendszeresen részt vettek olyan szexpartikon, ahol drogkartellek fizették a prostituáltakat – derült ki az amerikai igazságügyi minisztérium jelentéséből. A jelentésből nem derül ki, hol tartották ezeket, de a Washington Post az ügy egyik ismerőjétől úgy tudja, hogy Kolumbiában.

A tíz gyanúba keveredett ügynök közül heten beismerték, hogy részt vettek ilyen szexpartikon, ezek legtöbbje az amerikai kormány által bérelt ingatlanokban zajlott. Olcsón megúszták – kettőtől tíz napig terjedő felfüggesztést kaptak. Három nyomozóról az is kiderült, hogy pénzt, drága ajándékokat, fegyvereket kaptak a drogkartellek tagjaitól.

A szexpartik résztvevőinek egy része tagadta, hogy tudott volna arról, ki fizeti az örömlányokat, de a rendelkezésre álló adatok alapján erről mindenképpen kellett, hogy legyen tudomásuk.

A minisztériumi vizsgálat arra is kitért, hogy hogyan kezelik a szolgálatoknál – legyen szó akár a kábítószerellenes hivatalról vagy akár az FBI-ról – a hasonló ügyeket. A minisztérium főnyomozója, Michael Horowitz szerint az ilyen ügyekben zajló belső nyomozások esetében az indokolatlan időhúzás jellemző, a hatóságok felderítő munkája nem kielégítő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik