Nagyvilág

Háromnapos gyász Németországban a Germanwings-gép katasztrófája miatt

Háromnapos gyászt rendelt el a német belügyminisztérium: szerdától péntekig a szövetségi kormány valamennyi intézményénél félárbocra eresztik a zászlókat.

A törvényhozás alsóháza, a Bundestag szerdai ülésén is megemlékeznek az áldozatokról. A Bundestag tagjait “mélyen megrázta” a Germanwings légitársaság barcelonai-düsseldorfi járatának katasztrófája, amely “a német repülés történetének egyik legnagyobb szerencsétlensége” – közölte Norbert Lammert, a Bundestag elnöke. A parlamenti képviselők “együtt gyászolnak az áldozatok hozzátartozóival és barátaival” – mondta.

A Germanwings-járat fedélzetén 150 ember – köztük 67 német állampolgár – tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt lezuhant Franciaország déli részén az Alpok felett.

A gépen volt az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Haltern gimnáziumának 16 tanulója és két tanár is, akik egy iskolai csereprogramról indultak haza. Szerdán a gimnáziumban elmaradnak az órák, a diákoknak és tanároknak pszichológusok, lelki gondozók próbálnak segíteni a katasztrófa feldolgozásában. Helyszíni beszámolók szerint az épület bejáratánál rengeteg virágot, mécsest és üzeneteket, feliratokat helyeztek el. “Tegnap még sokan voltunk. Ma egyedül vagyunk” – áll az egyik transzparensen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik