Nagyvilág

Darth Vader rabolt ki egy bankot

Darth vader bankrabló (bankrabló, )
Darth vader bankrabló (bankrabló, )

Az Erő helyette egy vadászpuskát használt, és világhírű lett.

Sokkal nagyobb nyilvánosságot kapott egy amerikai bankrabló, mint amire számíthatott, miután egy igencsak szokatlan álca mögé bújva kényszerítette a pénztár kiürítésére egy észak-karolinai bank alkalmazottját. A férfi ugyanis egy egyedi Darth Vader jelmezben jelent meg a Pineville városában lévő pénzintézetben, hogy kirabolja azt.

A helyi rendőrség most abban bízik, hogy miután az eset nagy visszhangot keltett az országos – sőt, a nemzetközi – sajtóban is, nagyobb esélyük lesz a bankrabló elfogására. „Remélhetőleg valaki, aki látta a hírt, fel fogja ismeri a jelmezt, és tippeket kaphatunk az elkövető azonosítására” – mondta el egy helyi rendőrtiszt a WCNC televíziónak.

 
Vader nagyúr 

Corey Copley hadnagy elmondása szerint a rabló hosszú ideig üldögélt a bank előtt leparkolt autójában, mire ebédidő környékén berontott a diszkrétnek semmiképpen sem nevezhető álcájában. Az elkövető még arra sem fordított energiát, hogy feltűnésmentes fegyvert válasszon, ugyanis egy nagy puskával a kezében követelte a bevételt, miközben Copley elmondása szerint a bankrablásokhoz inkább könnyen elrejthető pisztolyt kellene használni.

A rendőrség azt nem közölte, hogy pontosan mennyi pénzt zsákmányolt a Vader-jelmezes rabló, csak annyit, hogy több ezer dollárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik