Közélet

Koronás Darth Vader miatt nyomoz a rendőrség

Egy berlini magyar grafikus pólómintája verte ki a biztosítékot két jobbikos képviselőnél. Pintér Sándor belügyminiszterhez fordultak, aki eljárást kezdeményezett.

Nemzeti jelkép megsértésének gyanúja miatt indult eljárás egy berlini magyar grafikus ellen, mert egyik pólóján Darth Vader viseli a Szent Koronát – írja a hvg.hu a parlament honlapjára hivatkozva. A pólón a Csillagok háborúja című film kezdősorát idézve a következő mondat olvasható még angolul: “Nem is olyan messzi galaxis”.

A ruhadarab kapcsán két jobbikos képviselő Sneider Tamás és Szilágyi György nyújtott be kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt kérdezik: “meddig lehet még büntetlenül gyalázni a Szent Koronát”. A képviselők azt is kifogásolják, hogy a budapesti Váci utcában vörös csillagos pólókat, sapkákat árulnak a turistáknak. A koronás Darth Vaderről egy webáruház fotóját mellékelték.

Pintér Sándor a válaszában közölte, a rendőrség minden ügyet kivizsgál, ahol a nemzeti jelképek megsértésének gyanúja felmerül, ezért a koronás póló ügyében most a VIII. kerületi rendőrkapitányság folytat eljárást.


Fotó: untuneall.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik