Nagyvilág

Lefeküdt a 13 éves lánnyal, mert “érettnek tűnt”

érett lány (érett lány)
érett lány (érett lány)

Különös ítéletet hozott a svéd igazságszolgáltatás: egy 27 éves férfi nem követett el semmi törvénybe ütközőt azzal, hogy tavaly a lakására csábított egy 13 éves lányt. A bíróság azzal indokolt, hogy a lány jól fejlett testtel rendelkezett. A lány ügyvédje nem hagyja annyiban az ítéletet, a falig megy, hogy megváltoztassa.

Egy gyermekotthonból szökött meg egy 13 éves lány a svédországi Västeråsban tavaly, majd csakhamar egy 27 éves férfi lakására került, ahol szexeltek is egymással. Ez azonban bűncselekmény Svédországban, mivel a lány 15 év alatti, tehát kiskorúnak minősül. Azonban a bíróság fura indoklással felülírta ezt a szabályt – írja a News.com.au a svéd Aftonbladetre hivatkozva.

A történet úgy kezdődött, hogy a lány magányosan üldögélt egy parkban, egy padon, amikor a férfi meglátta. Hamar kiderült, a lánynak nincs hol aludnia, éhes és ki van tikkadva. A szomjas lányt a férfi felhívta a lakására, itt kerültek testi kapcsolatba. A vádlottat áprilisban vették őrizetbe, de most megúszta a fellebbviteli bíróság döntése miatt. Arra hivatkozva mentették fel, hogy a jogszabály úgy fogalmaz, az adott nőhöz közeledő embernek tudnia kell vagy legalább alapos ok kell, hogy feltételezze, hogy a nő nem számít kiskorúnak.

Miután a bíróság kielemezte a bizonyítékokat, megnézte a biztonsági kamerás felvételeket és meghallgatta magát a lányt, arra jutott, hogy “jól fejlett teste” van és ő egy olyan “tinédzser, aki már túllépett a pubertáson”. Mivel a kislány nőies volt, a vádlott nem feltétlen lehetett a tudatában annak, hogy egy gyerekkel van dolga. A 13 éves lány ügyvédje szerint a vádlottnak rá kellett volna kérdeznie a lánynál, hogy hány éves, mielőtt szexelnek. Göran Landerdahl hozzátette, fellebbez és a Legfelsőbb Bíróságig viszi az ügyet, hogy az precedens értékű lehessen a későbbiekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik