Nagyvilág

Elfogták a rendőrök elleni fergusoni támadás gyanúsítottját

Elfogtak egy húszéves afroamerikai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a héten lőfegyverrel megsebesített két rendőrt az Egyesült Államokban, a Missouri állambeli Fergusonban.

A lopott tulajdon birtoklása miatt feltételesen szabadlábon lévő, szombat délután letartóztatott Jeffrey Williams elismerte, hogy ő tüzelt, de azt állította, hogy nem a rendőrökre célzott. Az incidens csütörtökre virradóra történt: Williams egy gépkocsiból lőtt, a 40-es kaliberű pisztolyt megtalálták St. Louis környékén lévő otthonában. 

A Williams által meglőtt két rendőrt már kiengedték a kórházból. Az egyiket az arcán, a másikat a vállán érte találat. A gyanúsítottra 300 ezer dolláros óvadékot szabtak ki.

Fergusonban Darren Wilson rendőr tavaly augusztusban lelőtte a 18 éves, fegyvertelen afroamerikai Michel Brownt. A halálos kimenetelű incidens idején Brown megütötte a rendőrt és megkísérelte megszerezni szolgálati fegyverét. A fiatalember halálát követően országszerte hetekig tartó, esetenként zavargásokig fajuló tiltakozások kezdődtek a rendőröknek a feketékkel szembeni kíméletlen fellépése miatt. Wilson ügyében novemberben az illetékes vádesküdtszék úgy határozott, hogy nem állítja bíróság elé, ami miatt újabb tüntetések törtek ki. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik