Nagyvilág

Sokan meghaltak a kigyulladt bevásárlóközpontban

Tizenegy halottat találtak eddig a kigyulladt és összeomlott kazanyi bevásárlóközpont romjai alatt – közölte Igon Panysin, a regionális katasztrófavédelmi központ parancsnoka, aki a mentést vezeti.

Panysin szerint a halottak között külföldiek is vannak, az egyik áldozat pedig egy 18 éves fiú. Mindaddig folytatják a kutatást, amíg valamennyi eltűnt személyt meg nem találják. Körülbelül 25 embernek veszett nyoma a szerencsétlenségben. A mentés parancsnoka a szerencsétlenség után azt közölte, hogy öt ember meghalt, és mintegy 25-en a romok alatt rekedtek. Tájékoztatása szerint nincs remény arra, hogy túlélőket találjanak. A TASZSZ orosz hírügynökség csütörtöki jelentése szerint a tűzesetben 40 ember megsérült.

Az Admiral bevásárlóközpont tulajdonosa, az ASG befektetési cég 900 millió rubelre (4,23 milliárd forint) becsülte a keletkezett kár nagyságát. Tatyjana Szlavkina, a cég szóvivője szerint a létesítményt nem lehet helyreállítani. A biztosító várhatóan csak a veszteségek 5 százalékát téríti meg.

A Moszkvától több mint 700 kilométerre keletre fekvő, Volga-parti Kazanyban található épület még szerdán gyulladt ki, a tűz az első emeleten található egyik kávézóból indult ki. A tűz oka egyelőre ismeretlen, a háromemeletes, 4000 négyzetméter területű épület teljesen a lángok martaléka lett. A szerencsétlenség idején 650 ember tartózkodott az épületben. Mintegy 500 rendőrt és rohamrendőrt mozgósítottak szerdán a helyszín biztosítására, amikor egyes pánikba esett eladók megpróbálták áruikat kimenekíteni a lángokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik