Közélet

Hatalmas robbanás egy zuglói bérházban – kilenc sérült

zuglói robbanás (robbanás, zugló)
zuglói robbanás (robbanás, zugló)

A sérültek között gyermekek is vannak, egy kétéves életmentő beavatkozáson esett át.

Robbanás rázott meg egy zuglói bérházat csütörtök délután Zuglóban. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy egy Cserei utcai, régi építésű, négyszintes, több folyosós épületről van szó. A detonáció az egyik földszinti lakásban történt. Kilencen megsérültek, köztük négy gyermek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Hír24-nek elmondta, egy kétéves gyermeken életmentő beavatkozásokat kellett végezni, és életveszélyes állapotban, gyermekrohamkocsival vitték kórházba. A többiek állapota súlyos, voltak, akik kar-vagy lábtörést szenvedtek, mások égési sérüléseket, légúti égést szenvedtek. A sérülteket két kórházba vitték.

.

A helyszínre úgynevezett melegedőbuszt kértek a többi lakó számára.

A helyszínen több mint harminc tűzoltó dolgozott. Öt lakás lakhatatlanná vált, falak, nyílászárók szakadtak ki. A robbanás után kisebb tűz ütött ki, ezt a katasztrófavédelem emberei már megfékezték. Keresőkutyát vittek a helyszínre, valamint statikus szakembereket is értesítettek.

Az utómunkálatok közben a tűzoltók egy szétnyílt és egy ép gázpalackot is kihoztak az épületből. Hogy miért történt a robbanás, tűzvizsgálat állapitja majd meg.

Kisdi Márk Máté a Hír24-nek elmondta: a ház szerkezeti elemei a statikus megállapítása szerint nem károsodtak, a lakók visszatérhetnek az épületbe. Az öt lakhatatlanná vált lakásból háromban nem élt senki, a másik kettő lakói pedig kórházba kerültek. A gázszolgáltatást valószínűleg csak péntek reggel tudják helyreállítani a szakemberek.

Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre közölte, közveszélyokozás vétsége miatt indítanak eljárást, ismeretlen tettes ellen.

Fotó: Hír24

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik