Nagyvilág

Kounalakisszal, Árvaival és Zimbardóval startolnak a magyar-amerikai innovátorok

Elenis Kounalakis (elenis kounalakis)
Elenis Kounalakis (elenis kounalakis)

A magyar tehetségeket, magyar szellemi vívmányokat segítő magyar –amerikai Neumann Society teljes gőzzel beindult. Már egy új szót is létrehoztak: „hunnovátorok”.

„Elképesztő koponyákkal van tele ez régió, tele Neumann méltó örököseivel. Összegyűjtve őket és akiket még lázba hoz a küldetésünk, szeretnénk megmutatni a magyarok hozzájárulását az itteni innovációs kultúrához.”

Néhány hónappal ezelőtt már írtunk a Neumann Society kezdeményezésről. Az ötlet újgenerációs Amerikában élő magyarok agyából pattant ki. A karitatív, nonprofit szervezet célja, hogy segítse a magyar fiatal szakembereket és a magyar ötleteket. Alapítói azt mondják, szeretnék, ha a következő generáció tehetségeit a szellemi kíváncsiság, a teljesítményelvűség vezérelné, és a tiszteletet ezzel vívnák ki a magyarságnak.

A Neumann Society alapcéljai a következők:

  • A szervezet tagjai meg akarják mutatni a világ innovációs fővárosában a kiemelkedő és világszínvonalú magyar teljesítményeket.
  • Ki akarnak találni egy olyan megoldáskombinációt, amivel a mostaninál akár ezerszer több magyar sikersztori születhetne.
  • Hosszú távon széles körű transzatlanti összefogást szeretnének kialakítani.
  • Olyan tehetségeket, projekteket kívánnak támogatni, amelyek az emberiségnek és a magyarságnak különös, hosszú távú hasznot hoznak.

Első nagy dobásuk, a magyar innovátoroknak szóló #Hunnovators15 című konferencia, amelyek többek közt a volt budapesti amerikai nagykövet Eleni Kounalakis, a Prezi-alapító Árvai Péter, a világhírű pszichológus Philip Zimbardo és Fellegi Tamás egykori nemzeti fejlesztési miniszter, a The Hungarian Initiatives Foundation vezetője.

A #Hunnovators15 magyar idő szerint szombaton 17 órakor kezdődik San Franciscóban, online is követhető pl itt:


Broadcast live streaming video on Ustream

Ajánlott videó

Olvasói sztorik