Nagyvilág

Két éve harcol az osztrák gyámüggyel a magyar édesanya

Boglárkától egy kórházi tartózkodás ideje alatt vette el a gyerekeket az osztrák hatóság. Férje még a láthatást sem engedi neki.

Pánczél Boglárka két éve küzd azért, hogy Ausztriában élő férjénél lévő gyermekeit visszakaphassa. Bár a magyar hatóságok határozata alapján a kilencéves Gergőnek és a hatéves Rebekának anyjuknál a helye, az osztrák gyámügy azonban az apánál helyezte el a kicsiket – írja a Blikk.

2009-ben állt Boglárka elé férje a bejelentéssel: Ausztriába költözik és új életet kezd.  A nő nem tudott belenyugodni férje döntésébe, így követte őt a gyerekekkel.  A férfi hallani sem akart a békülésről, de a kicsiket hetente meglátogatta. Boglárka egy időre kórházba került, Gergőt és Rebekát pedig ideiglenesen egy osztrák családnál helyezték el.

“Írtam a létező összes osztrák hatóságnak, de időközben az apjuknak adták vissza a kicsikéimet. Így a volt férjemnek nem kell tovább fizetnie a gyerektartást, sőt még ő kérhet tőlem pénzt” – mondta el a lapnak Boglárka, aki az utóbbi időben kétszer egy szervezet segítségével láthatta gyerekeit, néhány alkalommal pedig titokban leste meg őket.

Boglárka múlt héten ülősztrájkba kezdett az illetékes osztrák hatóság épületénél, innen rendőrök vitték el. Miután kiengedték, elment, hogy legalább egy pillanatra láthassa gyerekeit, férje azonban a lakása ajtajából, a gyerekek szeme láttára vitette el a zokogó édesanyát a rendőrökkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik