Belföld

Itt a riasztás: bedurvul a tél!

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Érdemes tájékozódni indulás előtt, a fél országra figyelmeztetést adtak ki.

Lezárták az utat a teherautók előtt Városlőd és Pápa között az erős szél és a havazás miatt – tudósít az MTI. A 83-as útra nem hajthatnak fel a 7,5 tonnát meghaladó járművek a két város közt. A 82-est teljes hosszában lezárták a forgalom elől. Egy ideig a 84-esen szintén korlátozást vezettek be a teherautók számára Sümeg és Lesencetomaj között, de ezt 17 óra után feloldották.

A hatóságok felhívják a figyelmet, hogy a további havazás miatt lehet még korlátozásokra számítani, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni a katasztrófavédelem honlapján.

A Dunától nyugatra minden megyére figyelmeztetést adtak ki a hófúvás miatt, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében másodfokú veszélyjelzés van érvényben.

Ausztriában is fennakadásokat okoz a havazás, a bécsi A23-as autópályán szünetelt a forgalom egy ideig déli irányban, hogy a hókotrókat elengedjék. A külső körút magasságában is voltak elakadások. A schwechati repülőtéren az erős oldalszél akadályozta a le- és felszállást, a gépek jégtelenítése pedig késéseket is okozott. Tirol, Alsó-Ausztria és Karintia tartományokban lavinariasztás van érvényben. A vasúton is fennakadások vannak, Bécsben 30-90 perces késésekkel lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik