Nagyvilág

Gyerekeket gyilkoltak a nigériai terroristák

Több tucat embert, köztük gyerekeket öltek meg a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei Nigéria északkeleti részén.

A támadás még kedden történt egy Njaba nevű faluban. A szélsőségesek hajnalban tüzet nyitottak a falu házaira, majd felgyújtották az épületeket. Szemtanúk szerint a fegyveresek sok gyermeket szándékosan lemészároltak. Egy szemtanú, aki állítása szerint részt vett a holttestek számlálásában, 68 halottról beszélt. Biztonsági források azt közölték, hogy legalább 45 halálos áldozata van a vérengzésnek.

Az esetre azért csak két nappal később derült fény, mert a település távol fekszik más lakott területektől, és a hatóságok eddig nem tudtak a helyszínre jutni.

A Boko Haram kezén lévő nigériai Gwoza településnek ugyancsak számos lakosával végzett a terrorcsoport. Egy szemtanú csütörtökön arról számolt be, hogy a fegyveresek egy muzulmán hitszónok háza előtt a Koránt olvasó fiatal férfiak csoportját kerítették be, majd feleségeik szeme láttára a földre kényszerítették és meggyilkolták őket. “A Boko Haram emberei új fegyverekkel teli ládákat hoztak, tesztelték azokat és agyonlőtték a férfiakat” – mondta a szemtanú.

Ali Ndume, a város szenátora megerősítette a lövöldözés megtörténtét, és hozzátette, az elmúlt napokban az iszlamista csoport számos fegyverese érkezett Gwozába. Úgy vélte, a szélsőségesek amiatt vonhatják össze csapataikat a városban, hogy megvédjék azt a nemzetközi katonai offenzívától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik