Nagyvilág

Újra mészárolt a Boko Haram

Több száz emberrel végeztek a Boko Haram szélsőséges iszlamistái a nigériai Dikwában, mielőtt a csádi katonák kiűzték őket a kameruni-nigériai határ közelében fekvő városból.

Egy csádi katona meghalt, harmincnégyen megsebesültek. Mindeközben a nigériai hadsereg visszaverte a terroristák támadását a Borno szövetségi állam központjának számító Maiduguritól harmincöt kilométerre lévő Konduga városában. 

Helyi szemtanúk szerint nagyjából százötven, marhapásztornak álcázott fegyveres érkezett a városba hétfőn, és röviddel érkezése után tüzet nyitott a rendőrökre. A városi biztonsági erők a hadsereg támogatásával “legalább 73 Boko Haram-harcost öltek meg” – mondta a helyi milícia tagja. 

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. A dzsihádista szervezet visszaszorítása érdekében Nigéria, Niger, Csád, Kamerun, valamint Benin február elején megállapodott, hogy 8700 fős közös haderőt állít ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik