Nagyvilág

“Jihadi John” apja: remélem, meghal a fiam

Kutyának, állatnak, terroristának tartja édesapja az Iszlám Állam hóhérát. A fia tettei miatt teljesen összetört férfi azt szeretné, ha megölnék a gyerekét.

A Mohammed Emwazi néven azonosított “Jihadi John” Szíriába utazása előtt, 2013-ban arra kérte szüleit, bocsásanak meg neki, amiért csatlakozik a dzsihádistákhoz. Az Iszlám Állam több túszát is lefejező férfi apja azonban azt válaszolta neki, reméli, meghal, mielőtt Szíriába ér. A Telegraph cikke szerint Jasszem Emwazi kutyának, állatnak és terroristának nevezte gyermekét, akinek tette “katasztrófa” a családra nézve. “Pokolba a fiammal” – mondta “Jihadi John” apja. “Próbáltam rábeszélni, hogy éljen rendes, hétköznapi életet, de nem hallgatott rám” – idézte fel a férfi.

Az apát vasárnap hallgatták ki a kuvaiti hatóságok. Azóta, amióta Jasszem Emwazi megtudta, hogy fia az Iszlám Állam hóhéra, nem megy be a munkahelyére, nem jár el a mecsetbe sem, nem is mozdul ki otthonról. Nem akarja, hogy lássák az emberek, és úgy tartja, fia szégyent hozott a családjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik