Nagyvilág

Facebookos vita után öltek meg egy 14 éves lányt

rendorsegi-helyszineles(960x640).jpg (rendőrség, rendőrautó, egyesült államok, )
rendorsegi-helyszineles(960x640).jpg (rendőrség, rendőrautó, egyesült államok, )

A közösségi oldalon zajló vitát egy parkba szervezett verekedéssel akarták elrendezni, de az lövöldözéssel ért véget.

Az alabamai Birmingham város rendőrség őrizetbe vett egy 17 és egy 19 éves fiút, akik rálőttek egy csoport kamaszlányra egy parkban – jelentette a helyi sajtó. A lányok verekedni mentek a parkban, hogy így zárják le a Facebookon már hetek óta zajló vitatkozásukat. A verekedésről videókat készítettek volna, amiket a közösségi oldalon tettek volna közzé.

A két gyanúsított a beszámolók szerint a verekedés megkezdése után előhúzták fegyvereiket, és lövöldözni kezdtek, három lány sebesült meg. Egyikük, a 14 éves Kierra’onna Rice, a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A másik két áldozat állapotáról nem közöltek információkat. 

A birminghami rendőrség egyelőre nem tudja, hogy a két fiú pontosan miért is kezdett el lövöldözni a lányokra. Csak annyit közöltek, hogy az egyik őrizetbe vett fiú barátnője egyike volt azoknak, akik Rice-al verekedtek. A helyi sajtóban megjelent hírekből azt sem derült ki, hogy mi volt az, amin a lányok összeszólalkoztak a Facebookon.

A kislány anyja és barátja az eset után a WBRC televízió híradójának elmondta: mindketten megpróbálták lebeszélni arról, hogy elmenjen a parkba lebeszélt verekedésre, de nem jártak sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik