Nagyvilág

Isztambul: robbantással fenyegetőzött egy férfi az amerikai konzulátusnál

A török hatóságok pénteken vették őrizetbe az öngyilkos merénylettel fenyegetőző férfit, hírügynökségi jelentés szerint jelenleg a rendőrség hallgatja ki. Mentális betegsége lehet.

A DHA török hírügynökség szerint különleges erők fogták el a gyanúsítottat, a rendőrség kihallgatja a férfit, aki valószínűleg valamilyen mentális betegségben szenved.

A Hürriyet című török napilap azt írta, hogy a rendőrség lezárta a környéket. A Dogan török hírügynökség úgy tudja, hogy az amerikai konzulátus a legjobban védett diplomáciai képviselet Isztambulban.

A városban fokozott biztonsági készültséget léptettek életbe január óta, amikor öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a történelmi Sultanahmet negyed egyik rendőrőrsénél. A támadásban egy rendőrtiszt meghalt, egy másik megsebesült.
2013-ban az Egyesült Államok ankarai nagykövetségénél hozott működésbe testére erősített robbanószerkezetet egy merénylő, s egy török biztonsági őrt magával rántott a halálba. Később egy marxista csoport magára vállalta a merénylet elkövetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik