Nagyvilág

Ennyit alszik Bill Gates, Obama és Berlusconi

silvio berlusconi (silvio berlusconi)
silvio berlusconi (silvio berlusconi)

A volt olasz miniszterelnöknél csak Nikola Tesla felfedező pihen kevesebbet. A „legálomszuszékabb” Jeff Bezos, az Amazon alapítója.

Mindennapos dolog, de listakészítésre ritkán szokták alkalmazni az alvással töltött órák számát. A Made to Measure Blinds UK híres politikusokról, feltalálókról, üzletemberekről és médiaszemélyiségekről írta meg, hogy mennyi órát pihennek/pihentek egy nap e módon. A negatív győztes Nikola Tesla lett, aki 22 órát töltött ébren egy nap általában. Hasonlóan kevés alvással beéri Silvio Berlusconi bár neki vannak lustább napjai is, amikor 4 órán át is szundít éjjel.

A felfedezők egyébként a legtöbbet ébren levők az összesítés szerint: Thomas Edison 4-5, Alexander Graham Bell 4-6 órákat töltött alvással éjszaka. A politikai pályát nem ajánlanánk álomszuszékoknak, legalábbis, ha sikeres is szeretne lenni valaki. Margaret Thatcher 4, Barack Obama 6 órát áldoz a pihenés e formájára. A listán nem szerepel, de Hoppál Péter jóvoltából már több mint egy éve tudjuk, hogy Orbán Viktor 3-4 órákat alszik.

A számítástechnika világában már több szundítás is belefér: Bill Gates 7 órákat, Jeff Bezos, az Amazon alapítója 8 órát is ezzel tölt.
Made to Measure Blinds UK - Successful Sleep Patterns

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik