Belföld

Orbán csak három órákat alszik

Figyelem! Figyelem! Extra keveset pihen a magyar miniszterelnök! Ezt Hoppál Péter is tanúsítja.

Beletaposott a pedálba Hoppál Péter Fidesz-szóvivő, amikor a Nol Tv-nek nemrég azt nyilatkozta: “Ahogy Orbán Viktort látom, hogy három-négy órát alszik, ez a habitus minket is erősít (…), hogy nem szabad csüggedni, hogy harcolni és keményen dolgozni kell, különben nem lesz eredménye.”

Hogy miért látja Hoppál Péter a kormányfőt aludni, arról nem szól a fáma, de az “Orbán Viktor nagyon sokat dolgozik”-versenybe a Bors is beszállt. A lap ugyanis megkérdezett – nevüket nem vállaló – fideszes forrásokat, akik szerint is kemény tempót diktál a miniszterelnök, szinte alig pihen.

A Borsnak nyilatkozó háziorvos, Dr. Kalcakosz Szofia szerint vannak olyan emberek, akiknek nincs szükségük sok alvásra. Szerinte két esetben elégedhet meg valaki naponta három órával: ha hétvégenként pótolja be az elmaradását, vagy genetikailag nem igényel többet.

Cukiskodásra is kell az idő

Bár mi nem látjuk, miként és mennyit alszik Orbán Viktor, szeretnénk mi is kijelenteni: a kormányfő sokat dolgozik. Ezt támasztja alá például, hogy időt szakít kisgyermekekkel való fotózkodásra is. Az alábbi videót a miniszterelnök Facebook-oldalán találtuk:

Alváshiány, alvásmegvonás – mit okoz?

Az alvás a szervezet regenerálódásához szükséges periódus, ilyenkor állnak helyre a szövetek, s az agy is ilyenkor rendszerezi az emlékeket, tanul. Ha egy felnőtt tartósan napi 7 óránál kevesebbet alszik, agyi, mentális és testi károsodásoknak néz elébe. Aki keveset alszik, annál csökken a kortizol hormon termelődése, ami a stressztűrésért felel, az egyén tehát kevésbé tűri a stresszt. Csökken az immunválasz és a test glükőzfelhasználó képessége – az alváshiányos ember könnyebben hízik el, és a későbbi, 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának is nagyobb az esélye. Az alváshiányos ember éhesebb, többet eszik – ezért is hízik el nagyobb százalékban,mint a rendesen alvó.

A durva alvásmegvonás tünetei: csökkent felfogóképesség, irányíthatatlan érzelmek, szegényes ítélõképesség és logika – ezért is használják kínzásként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik