Nagyvilág

Meleg fiataloknak segítenek a csehek

Meleg fiatalok (Meleg fiatalok)
Meleg fiatalok (Meleg fiatalok)

Online tanácsadó szolgáltatással segítenék az olyan fiatalokat, akiket lelkileg vagy testileg bántalmaznak az iskolában vagy a családjukban.

A kezdeményezéshez a motivációt egy Filip nevű 14 éves fiú öngyilkossága adta, akit környezete folyamatosan inzultált. A központot a prágai melegfelvonulásokat szervező Prague Pride egyesület működteti. A Nyílt Társadalom Alapítvány és a Norvég Alap által támogatott szolgálat munkáját segíti a tragikus sorsú fiú nagynénje, Ester Janecková színésznő és tévébemondónő, a központban 25 különböző korú és foglalkozású tanácsadó dolgozik.

Az önmagukat kirekesztve, bajban érző fiatalok csetelés útján kereshetik fel a központ munkatársait. Üzenetet is hagyhatnak, ha éppen senki nem tud segítségükre lenni, ezekre mindig 24 órán belül választ kapnak – írja az MTI.

Az új honlap közvetlen hangnemben, egyfajta “közeli személyként” igyekszik segíteni a szexuális identitási problémákkal küzdő fiataloknak, személyre szabva keresve a megoldást – mondta Právo című lapnak Czeslaw Walek a PP alapítója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik