Nagyvilág

A világvégét hozná el az Iszlám Állam

A terrorszervezet valójában egy apokalipszishívő szekta, ezért üzen hadat mindenkinek, aki nem közülük való – derül ki a dzsihádisták propagandamagazinjából.

A CNN közölt elemzést az Iszlám Állam Dabiq című angol nyelvű propagandamagazinjáról. Ebből arra következtettek, hogy a szervezet valójában egy apokalipszishívő szekta, amely azért üzen hadat mindenkinek, aki nem közülük való, hogy előbbre hozza a világvégét.

Az Iszlám Állam kikiáltása óta a terrorcsoport folyamatosan keresi az ellenségeket, legyenek azok keresztény vagy iszlám vallásúak. A probléma ott kezdődik, hogy a közvélemény racionális szervezetként tekint rájuk, noha a magazinban írottakból az derül ki, hogy a terrorszervezet abban hisz, hogy a világvége közel van és csak felgyorsítja annak bekövetkeztét.

A magazin címe a szíriai Dabik városra utal, ahol Mohamed próféta megjósolta az iszlám hadainak Róma feletti győzelmét, amely elhozza az idők végét és az igaz iszlám eljövetelét. A terrorszervezet tagjai a nyugati, többségükben keresztény vallású hatalmakat mind „Rómának” nevezik, utalva a világ vallási felosztottságára.

Az Iszlám Állam értelmezésében valaki vagy az ő oldalukon, vagy a hitetlenekén áll. „Amint a világ a dabiki nagy csata irányába tart, az események puszta megfigyelésének lehetősége elveszett” – áll a lapban. A muszlimok el fogják hagyni otthonaikat, hogy a Kalifátus területén éljenek, a külföldön élő muszlimokat a Nyugat először elkülöníti, majd a kereszténység és demokrácia igájába taszítja őket – írják.

Mikor 2014 novemberében meggyilkolták az amerikai Peter Kassig segélymunkást, az Iszlám Állam maszkos hóhérja azt mondta: „eltemetjük az első keresztest Dabikban és lelkesen várjuk, hogy a hadseregetek többi tagja is megérkezzen”. A szélsőségesek Dabik nyugati invázióját akarják kiprovokálni, hogy ezáltal megvalósuljon a próféta jövendölése – értékel a CNN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik