Nagyvilág

A verseny utolsó körében tartóztatták le a pókerjátékost

póker (póker, kaszinó, )
póker (póker, kaszinó, )

Bár élete tornájáról bilincsben vitték el a rendőrök, nagyot kaszált a Harnam Matharu.

Soha sem számított tehetséges pókerjátékosnak Harnam Matharu, ám február 10-én, kedden, egy a kanadai Niagara Falls-ban rendezett pókertornán minden összejött neki. A Fallsview Poker Classic hatszáz indulója közül, nagy meglepetésre sikerült magát beverekednie a hatos döntőbe, és jó úton haladt a végső győzelem felé. Matharu pechjére azonban a pókeres világ kicsi, így néhány, a versenyből már kiesett profi játékos felismerte őt – írja a The Globe and Mail.

Emlékeztek, hogy korábban, egy a quebeci Kahnawake-ben rendezett versenyen látták már a férfit. Ott nem a póker, hanem egy bűncselekmény okozta a legtöbb izgalmat. Egy motelszoba előtt megtámadták és kirabolták az egyik játékost, Uri Mirot, a tettes ötezer dollárt zsákmányolt. A biztonsági kamerák felvételei alapján, a rendőrség körözést adott ki ismeretlen tettes ellen.

A Fallsview versenyből kiesett játékosok telefonjukkal lefotózták Harnam Matharu-t, és a képeket elküldték email-ben Uri Mironak. Az áldozat felismerte pedig a támadóját, úgyhogy azonnal továbbította az információt a nyomozóknak.

Este, háromnegyed hétkor szünetet tartottak a torna döntő partijában. Ekkor Matharu vezetett, szinte karnyújtásnyira volt a bajnoki címtől. Amikor azonban a játékosok visszatértek az asztalhoz, meglepve tapasztalták, hogy az este favoritja eltűnt. Ők észre sem vették, amikor két megtermett férfi nagyon diszkréten odalépett Matharu mellé, megbilincselték majd elvezették. Akik látták a jelenetet, később úgy nyilatkoztak, hogy a férfi nagyon megadóan, és passzívan viselkedett.

A játékszabályoknak megfelelően Matharu lapjait tovább kezelték, és berakták helyette a vakokat, így végül harmadik helyen zárta a versenyt, nyolcvanezer dollárt kaszálva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik