Nagyvilág

Toll kivégzésével vádolják Putyint

putyin minszkben (vlagyimir putyin, putyin, minszk)
putyin minszkben (vlagyimir putyin, putyin, minszk)

A csütörtök délután óta tartó maratoni minszki csúcs első tragikus áldozata egy ártatlan írószerszám, amely az ukrán sajtóban megjelent fotó tanúsága szerint az orosz elnök kezében roppant ketté.

A csütörtök reggeli ukrajnai híradások szerint Vlagyimir Putyin nem tudta titkolni feszültségét a minszki csúcs első menetének végén, amikor a nyolcszemközti tárgyalások után a résztvevők átvonultak a küldöttségek tanácskozásának helyszínére. Az orosz elnök a többi küldöttségtől messze, a hatalmas kerekasztal legtávolabbi pontján foglalt helyet, ahol bús magányában kivégezte az elébe készített tollat.

Ehhez fogható jelenetnek akkor lehettünk tanúi, amikor az önkéntes száműzetésbe menekült Viktor Janukovics az első oroszországi sajtótájékoztatóján intézett el hirtelen felindulásból egy hasonlóképpen ártatlan írószerszámot – írják az ukrán lapok.

Az orosz sajtó azonban azóta is kétkedve tanulmányozza az ominózus pillanatfelvételt. A bigmir.net hírportál szerint például egyértelmű Photoshop-trükkről van szó, mivel egy ugyanazon pillanatban készült felvételen az állítólagosan csúnya véget ért toll jól láthatóan ép és egészséges. Tény, hogy az internetes Ruptly videóügynökség maratoni közvetítését visszanézve valóban nem látható Putyin végzetes mozdulata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik