Nagyvilág

Kis híján megölték, mert rossz helyre parkolt az autójával

Chicago hó (havazás, hó, chicago, )
Chicago hó (havazás, hó, chicago, )

Elvágták autója fékvezetékét, mert egy más által eltakarított parkolóhelyre állt be a behavazott városban.

Amikor a 25 éves amerikai nő parkolóhelyet próbált találni chicagói otthona közelében, csak egy darab helyet talált a hóval borított nagyvárosban. Egy olyat, ahonnan korábban már valaki ellapátolta a havat, és „lestoppolt” magának, egy fehér műanyag székkel jelezve, hogy az foglalt. Másnap reggel azt vette észre, hogy az autó féke alig fog. Mint később az autószerelőnél kiderült, valaki az este átvágta a fékvezetéket, és szinte az összes fékfolyadék elfolyt – jelentette a CBS Chicago.

 
Az elvágott fékvezeték
Fotó:CBS Chicago 

Az amerikai nagyvárosban íratlan – és egyben törvénytelen – szabály, hogy erős havazások idején az autósoknak „le lehet stoppolni” pár napra azokat a parkolóhelyeket, ahonnan ellapátolták a havat. Ezt általában a helyre helyezett tárgyakkal szokták jelezni. Azok pedig, akik mégis beparkolnak egy letisztított parkolóhelyre, számíthatnak arra, hogy autójuk meg lesz rongálva – bár ez általában csak a fényezés megkarcolását szokta jelenteni – írta a CBS.

 Behavazott chicagói utca, az ilyenkor igazi kincsnek számító parkolóhelyekkel
Fotó:Europress 

A chicagói rendőrség a nő bejelentése után nyomozni kezdett az ügyben, de annak állásáról egyelőre nem nyilatkoztak, így azt sem lehet tudni, hogy milyen vádra számíthat a nő autóját megrongáló ember. Az áldozat azonban tudja, minek tartja az eset: gyilkossági kísérletnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik