Nagyvilág

Szigorúbb ellenőrzés lesz a szerb-magyar határon

koszovói menekültek (koszovói menekültek, )
koszovói menekültek (koszovói menekültek, )

Ezrével jönnek koszovóiak Magyarországra. A szerbek is megerősítik a határellenőrzést.

A szerb-magyar határt a határőrség mellett hétfőtől a rendőrség és a csendőrség is védi – jelentette be Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter hétfői belgrádi sajtóértekezletén. Korábban mi is megírtuk: tömegével szállítják el a menekülteket a hatóságok a magyar oldalon, Ásotthalom térségéből és a vasútállomásokon is százával fogtak el menekülteket a rendőrök.

Stefanovič hétfőn Belgrádban Papp Károly magyar rendőrfőkapitánnyal és Dieter Romannal, a német szövetségi rendőrség igazgatójával tárgyalt. Megállapodtak abban, hogy a magyar és szerb határőrség munkáját német és osztrák szakértők segítik majd és technikai felszerelést is biztosítanak a járőröknek.

A szerb miniszter elmondta, hogy a koszovóiak a magyar határig azzal az igazolással jutnak el, amelyet a koszovói-szerb adminisztratív átkelőkön a szerb hatóságoktól kapnak, a magyar határon viszont már hamis papírokkal próbálnak átkelni. Stefanović arra kérte az útra kelő koszovóiakat, hogy ne adják el ingatlanaikat, mert 99 százalékukat biztosan haza fogják küldeni, Németország a menekültkérelmeknek kevesebb mint egy százalékát hagyta jóvá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik