Belföld

Tömegével érkeznek a koszovói határsértők

koszovói menekültek (koszovói menekültek, )
koszovói menekültek (koszovói menekültek, )

Több busszal szállítják el a rendőrök a menekülteket Ásotthalom környékéről. Képes helyszíni beszámoló.

A hidegre fordult időjárás ellenére tömegével érkeztek szombaton délelőtt is illegális bevándorlók a Homokhátságra – írja tudósításában az MTI. A Mórahalmot és Ásotthalmot összekötő úton öt-tízfős csoportokban gyalogoltak az emberek, a zöldhatárt átlépőknek nagyjából fele fiatal férfi volt. A többségük egyetlen kisebb hátizsákot vitt, de olyanok is voltak, akik mindenféle csomag nélkül rótták az utat. Másik részük családos, gyakran csecsemővel vagy óvodáskorú gyermekükkel érkeztek.

Ásotthalomról a délelőtt első felében már több busznyi határsértőt vittek a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. Dél körül már újra több tucatnyian várakoztak a falu határában rakott tüzeknél melegedve. A rendőrök először a gyerekeket és nőket vitték biztonságos helyre, de a buszoknak útban Szeged felé többször meg kellett állniuk, mert újabb csoportok bukkantak fel a földutakon.

Az illegális bevándorlás január első felétől rendkívüli módon felerősödött. Míg újév napján és január másodikán 118, illetve 134 határsértőt fogtak el, január 30-án ez a szám már meghaladta az 1400-at.

Fotók: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik