Nagyvilág

Kelet-Ukrajna: robbanás egy donyecki vegyi üzemben

Kilenc ukrán katona halt meg, és 26-an megsebesültek az elmúlt 24 órában a kelet-ukrajnai harcokban. Donyeckben éjjel robbanás volt egy vegyi gyárban.

Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán fegyveres erők főparancsnoksága szóvivőjének közlése szerint az orosz szakadárok mintegy száz alkalommal intéztek támadást a kormányerők ellen. 

Közben az ukrán és az orosz tömegtájékoztatás arról adott hír, hogy vasárnap, éjfél előtt körülbelül egy órával hatalmas robbanás rázta meg Donyeck városát. A detonáció erős villanással járt, és pánikot okozott a városban. Az RT.com híre szerint a városban sok helyen betörtek az ablakok, és a robbanást a környező településeken is hallani lehetett. A Kremlhez közeli hírportál arról ír, hogy az ukrán hadsereg találhatta el az üzemet, és már tavaly szeptemberben és novemberben is lőtték a gyárat.

Eduard Baszurin, a donyecki szakadár erők parancsnoka azt mondta, hogy a robbanás egy vegyi gyárban történt, amely robbanóanyagot gyárt ipari célra, illetve tüzérségi lövedékekhez és légi bombákhoz. Baszurin szerint feltehetően találat érte az üzemet. A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség tudomása szerint vannak sérültjei a robbanásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik