Nagyvilág

Kijevben próbál békíteni Merkel és Hollande

Merkel-Porosenko-Hollande(650x433).jpg (ukrajna, )
Merkel-Porosenko-Hollande(650x433).jpg (ukrajna, )

Az ukrán válság békés megoldásáról kezdett tárgyalásokat csütörtök este az ukráb fővárosban a német kancellár és a francia elnök.

Angela Merkel és Francois Hollande villámlátogatásra érkezett az ukrán fővárosba, hírügynökségi források szerint azért, hogy béketervet terjesszenek Petro Porosenko ukrán elnök elé a kelet-ukrajnai válság rendezéséről.

A TASZSZ orosz hírügynökség arról számolt be, hogy Merkel és Hollande röviddel az érkezés után tárgyalásokat kezdett Porosenkóval. A hírügynökség az ukrán elnöki hivatal szóvivőjére hivatkozva azt jelentette, hogy nem terveznek semmiféle hivatalos tájékoztatást a tárgyalások eredményeiről, nyugati források viszont korábban azt írták, hogy a német kancellár és a francia elnök még este sajtótájékoztatót tart.

Ugyancsak az ukrán elnökhöz közel álló források előzetesen azt állították a TASZSZ-nak: a nyugati vezetők a kelet-ukrajnai konfliktus “befagyasztását” javasolják Porosenkónak a Dnyeszter menti Köztársaságban kialakult helyzet mintájára. Ezzel kapcsolatban részleteket nem közöltek.

Az már előzetesen ismertté vált, hogy Angela Merkel és Francois Hollande pénteken Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz államfőt kívánja tájékoztatni a kijevi tárgyalásokról, illetve az állítólagos béketervről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik