Nagyvilág

Terrortámadással gyanúsítják az EP-be tartó “szlovák láncfűrészest”

Terrortámadás előkészítésével és illegális fegyverviseléssel gyanúsítják azt a szlovák férfit, aki az Európai Parlament (EP) épületébe akart bejutni Brüsszelben. Láncfűrész és fegyver volt a kocsijában.

Az eset hétfőn történt: a belga hatóságok egy gyanús autóra lettek figyelmesek az EP-vel szomszédos utcában, miután reggel a környéken őrizetbe vettek valakit, aki különösen viselkedett. A belga ügyészség az eset után tudatta, hogy a rendőrség egy szlovák férfit állított elő, aki terepszínű ruhát viselt, autójában pedig láncfűrészt és lőfegyvert találtak. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy az “európai elnökkel” akart találkozni.

A parameter.sk híre szerint a 32 éves szlovák férfivel kapcsolatban azok az információk azonban valótlannak bizonyultak, melyek szerint robbanószert is tárolt volna, és nem igaz az sem, hogy tudatmódosító szerek hatása alatt volt, még csak agresszívan sem viselkedett. Egyelőre az sem világos, miért akart találkozni Martin Schulz-cal.

A férfit pénteken állítják bíróság elé, ahol döntenek arról, hogy vizsgálati fogságba helyezik-e vagy szabadlábon védekezhet. A szlovák belügyminiszter úgy nyilatkozott a történtekről, hogy semmilyen nagy horderejű dolgot nem derítettek ki róla eddig az illetőről, ugyanakkor vizsgálat tárgyát képezi az egészségi állapota. Egyelőre azonban nem úgy tűnik, hogy szervezett terrortámadás tudatos elkövetését kísérelte volna meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik