Nagyvilág

Láncfűrésszel és fegyverrel ment az EP-be a szlovák férfi

Ki kellett üríteni az Európai Parlament brüsszeli épületegyüttesének egy részét: az őrizetbe vett férfi az "európai elnökkel" akart találkozni.

A több épületből és szárnyból álló komplexum négy irodaépületét és a Parlamentáriumnak nevezett látogatóközpontot kellett elővigyázatosságból lezárni – közölte délután az EP sajtószolgálata.

A közleményből az is kiderül, hogy a belga hatóságok egy gyanús autóra lettek figyelmesek az EP-vel szomszédos utcában, miután reggel a környéken őrizetbe vettek valakit, aki különösen viselkedett. A belga ügyészség az eset után tudatta, hogy a rendőrség egy szlovák férfit állított elő, aki terepszínű ruhát viselt, autójában pedig láncfűrészt és lőfegyvert találtak. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy az “európai elnökkel” akart találkozni.

Az ügyészség nem sokkal később úgy nyilatkozott, hogy a 32 éves férfi egyetlen pillanatig sem lépett fel agresszíven, de mondandója nem volt világos, ezért több épületet kiürítettek és a forgalmat is elterelték.

A belga hatóságok attól tartottak, hogy a kocsiba esetleg robbanóanyagot rejtettek, de ilyet végül nem találtak benne, az Európai Parlament dolgozói pedig kora délután visszatérhettek irodáikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik