Nagyvilág

Londonban, Bécsben és Helsinkiben is tüntettek a kormány ellen

kreativ-ellenallas-London(e3514993-2a1b-4fdc-b5f1-ecd7f7e852f1)(960x640).jpg (kreatív ellenállás, london, demonstráció, )
kreativ-ellenallas-London(e3514993-2a1b-4fdc-b5f1-ecd7f7e852f1)(960x640).jpg (kreatív ellenállás, london, demonstráció, )

Több európai nagyvárosban is tüntetett a Kreatív Ellenállás az Angela Merkel német kancellár látogatása miatt szervezett budapesti tüntetéssel egy időben.

Ahogyan arról percről-percre frissülő cikkünkben beszámoltunk: „Tavasz jön, Orbán megy” címmel Budapesten, a Kossuth téren, valamint 11 vidéki és 6 külföldi helyszínen rendeznek vasárnap kormányellenes demonstrációt.

Berlinben, Londonban és Amszterdamban is szimbolikusan ledöntötték a potenciálisan újraépülő berlini falat. “A berlini fal lebomlásában nagy szerepe volt Magyarországnak, de nem szeretnénk, ha most az újraépülése is nekünk lenne köszönhető” – írják közleményében a Kreatív Ellenállás.

Londonban is tüntettek, Fotó: Kreatív Ellenállás

A felépített, majd szimbolikusan ledöntött falra Berlinben és Londonban is felírták az Orbán-kormány bűneit. A Kreatív Ellenállás szerint ezek a fejlemények visszafordítják országunk történelmét egy olyan korszakba, amelyből kemény munkával egyszer már kiküzdöttük magunkat, hogy az európai közösséghez tartozhassunk.

 Tüntetők Amszterdamban, Fotó: Kreatív Ellenállás

“A falakat emberek építik és emberek is bontják le. Ezért bontottuk le most ezt az épülő falat.”

Tüntetők Helsinkiben, Fotó: Kreatív Ellenállás

Londonban körülbelül ötvenen tüntettek, Helsinkiben pedig a szakadó hó és szinte járhatatlan utak ellenére is tüntetett a Finnországi Magyarok a Demokratikus Magyarokért nevű csoport.

Bécsben demonstráltak, Forrás: Kreatív Ellenállás

 

Tüntetők Berlinben, Fotó: Kreatív Ellenállás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik