Nagyvilág

Megszelídült a rettegett vihar Amerikában

kutya a hóban (kutya, havazás, )
kutya a hóban (kutya, havazás, )

Tízmilliók készültek aggódva a hatalmas hóviharra az Egyesült Államok keleti partvidékén, de az kedd reggelig enyhébbnek bizonyult a vártnál: messze nem minden idők egyik legnagyobb havazása.

A meteorológusok először azt mondták, hogy a hóvihar közel egy méter vastag hótakarót és hurrikánerejű szeleket is hozhat, de kedd reggelre szelídítettek a számokon, megjegyezve, hogy New Englandben lesz a legrosszabb, de még ott sem annyira, mint várták.

Az országos meteorológiai szolgálat (NWS) hét végi előrejelzése szerint Boston, a Rhode Island-i Providence és a connecticuti Hartford kaphatja majd a legtöbb havat, fél méternél többet, New York mintegy fél métert, Philadelphia városa és New Jersey középső része pedig mindössze 15 centiméternyit.

A legfrissebb jelentések szerint eddig már 30 centiméternél több hó hullott Connecticutban és Massachusettsben, míg a New York-i Central Parkban csupán 15 centiméter.

Videó: Öt órányi havazás 80 másodpercbe sűrítve

Az északkeleti országrészben először több mint 7700 repülőjárat törlését jelentették be, azzal, hogy sok közülük nem is fog felszállni szerdáig. Később ez a szám 4500-ra módosult. New Yorkban, Bostonban, New Jerseyben nem járnak a vonatok és a buszok. Az autóforgalom gyér, a lakosság zöme engedelmeskedett a felhívásnak, hogy ne kelljen útra.

Az iskolák zárva voltak, egymillió tanuló örvendhetett ennek. Az üzletek hamarabb zárnak, a kormányhivatalok pedig ki sem nyitottak. A zsúfolt szupermarketekben élelmiszert felvásárlók tolonganak a még megmaradt árukért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik