Nagyvilág

Videóra vették egy rendőr megölését a dzsihadisták

Az Iszlám Államhoz (IÁ) köthető dzsihadisták hétfőn közzétettek egy videót egy egyiptomi rendőrkapitány elrablásáról és megöléséről. A tisztet még január közepén találtak holtan a Sínai-félsziget északkeleti részén.

A közösségi oldalakon terjesztett videón az látható, hogy az automata fegyerekkel és aknavetőkkel felfegyverezett szélsőségesek elragadják a rendőrt. Egy későbbi jelenetben a térdre kényszerített rendőrt fejbe lövik.

Az áldozat, Ajman ed-Deszúki holttestét január 13-án már megtalálták a hatóságok. A rendőrt két nappal korábban rabolták el.

Az emberrablást és a gyilkosságot a Sínai-félsziget északkeleti részén, a gázai határ környékén aktív Anszár Beit al-Makdisz dzsihadista szervezet követte el. Az újabban a Vilájat Színá (Sínai tartomány) név alatt tevékenykedő terrorszervezet a Szíriában és Irakban hatalmas területeket uraló Iszlám Állam terrorszervezet részeként működik.
A szélsőségesek az utóbbi hónapokban több mint egy tucat ember lefejezését vállalták magukra. Több kivégzést rögzítettek, és a felvételeket az interneten terjesztették. A korábbi áldozatok helyi beduin törzsek tagjai voltak, akiket a dzsihadisták azzal vádoltak, hogy segítették a központi csapatok terrorellenes hadműveletét a régióban, illetve információkkal látták el az izraeli titkosszolgálatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik