Nagyvilág

Felrobbanó csatornafedél csapott agyon majdnem egy kisgyereket

A robbanás olyan erős volt, a közelben lévő üzleteket is megrázta. Az esetet az egyik bolt térfigyelő kamerája rögzítette.

Csak pár lépésen múlt, hogy nem csapott agyon egy kétéves kislányt egy százkilós csatornafedél az angliai Birminghamben – jelentette a brit sajtó. A négyszögletes vasfedél a helyi tűzoltóság szóvivőjének elmondása szerint pár perccel délután negyed egy után robbant fel a levegőbe (a kamera órája ezek szerint nem a pontos időt mutatja). Pont akkor, amikor egy fiatal pár és kisgyerekük elment a csatornafedél mellett.

A robbanás olyan erős volt, hogy a közelben lévő bútorbolt tulajdonosa szerint az egész üzlet beleremegett. Masood Mushtaq azonnal kirohant az utcára a robbanást hallva, és elmondása szerint a két szülő „hisztérikus” állapotban volt a robbanás után, kislányuk pedig zokogott. A gyereknek ugyanakkor az ijedségen kívül nem lett semmi baja. Nagy szerencséje volt, mert a százkilós vasdarab könnyedén agyoncsaphatta volna, ha a robbanás után a levegőbe emelkedett fedél eltalálja. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontos mi okozta a robbanást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik