Nagyvilág

A németeknek megéri nálunk nyaralni

Hova érdemes nyaralni menniük a németeknek? Ez a kérdés nagyon aktuális Németországban az euró zuhanása után. Magyarország és néhány szomszédos ország vonzó célpont így is.

A Die Welt által készített összeállítás szerint az euró esése miatt a repülőjegyek, az éttermek és az üzletek is drágábbak lettek. Ezért leginkább a belföldi nyaralás lenne kifizetődő a németeknek, de ha valaki történetesen Svájcba szeretne menni síelni, 23 százalékkal magasabb költségekkel kell számolnia, mint tavaly. 

A német lap nem ajánlja az indiai, indonéziai és thaiföldi utakat sem, átlagosan 20 százalékkal kell többet fizetniük a németeknek ezekért az utakért, de ugyanez vonatkozik az amerikai és a németek által nagyon kedvelt törökországi úticélokra is. Mintegy 15-17 százalékkal kerülne többe egy vietnámi, dél-koreai, vagy dél-afrikai nyaralás.

Aki spórolni szeretne, annak leginkább olyan országokba kell mennie, ahol nem az euró a fizetőeszköz. Ezért megérné Svédországba, Magyarországra, Lengyelországba, Norvégiába, Horvátországba, vagy Csehországba utazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik