Nagyvilág

Kirúgták a rendőrt, mert jelentett egy prostizó kollégáról

A kapitányság szerint a civil ruhás nyomozóknak engedélyezett, hogy igénybe vegyék a szexmunkások szolgáltatásait, majd letartóztassák az örömlányt.

Különös esetről tájékoztatta feletteseit Don Paul Bales, az arkansasi Fort Smith Rendőrkapitányság őrmestere. Megtudta, hogy egy kollégája fizetett egy örömlánynak, igénybe vette a nő szolgáltatásait, s majd csak az aktus után tartóztatta le a nőt prostitúció vádjával. Hamarosan azonban őt függesztették fel a szolgálat a prostizó kolléga helyett – írja honlapján egy helyi hírcsatorna.

A történet 2014 áprilisáig nyúlik vissza. Bales akkor kapott egy eskü alatt tett írásbeli vallomást, és fotót, ami bizonyította, hogy egy J.D. nevű rendőr egy társkereső weboldalon megismerkedett egy nővel, akiről azt feltételezte, hogy prostitúcióból él. Megbeszélt vele egy találkozót egy motelbe, ahol megegyeztek, hogy a nő 150 dollárért eltölt egy órát a férfivel. Miután elejétől a végéig lebonyolították az üzletet, a rendőr felfedte magát, és letartóztatta az örömlányt.

Mivel a J.D. nevű rendőr maga is bűncselekményt követett el, amikor fizetett a szexért Bales úgy döntött, hogy értesíti a feletteseit, de egy megérzés miatt a dokumentum, és a fotó eredetijét az ügyvédjének küldte el.

Balsejtelme beigazolódott: főnökei közölték vele, hogy a J.D. nevű nyomozó eljárása a lehető legnagyobb rendben van: a kapitányság belső szabályzata megengedi, hogy a rendőrök ilyen módon bizonyítsák prostitúció bűncselekményének elkövetését. Bales viszont ugyanennek a szabályzatnak nyolc pontját sértette meg amikor az ügyvédjének, vagyis egy civilnek is tudomására hozta az ügyet. Ráadásul úgy, hogy az érintett nyomozó neve is ott állt a papírokon. Balest kirúgták, annak ellenére, hogy biztosította parancsnokait: az ügyvédet titoktartási szabály köti.

Az ügyvéd később nyilvánosságra hozta a történteket, de úgy, hogy a prostizó rendőr személyazonossága ne derüljön ki, így biztos, hogy sem ő, sem Bales nem sértett meg semmilyen szabályzatot. Perelnek, azt szeretnék, ha Bales visszakapná az állását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik