Nagyvilág

Szökésben egy kamasz bűnözőpár

Dalton Hayes és Cheyenne Phillips (szökevény, kamasz, )
Dalton Hayes és Cheyenne Phillips (szökevény, kamasz, )

Már két hete üldöznek a rendőrök egy 18 éves fiút és 13 éves barátnőjét, akik több járművet elloptak, amik közül az egyikben fegyverek is voltak.

„Szükségszerű a páros mielőbbi elfogása, mert a viselkedésük egyre pimaszabbá és veszélyesebbé válik” – írta közleményében a Gayson megyei Sheriff hivatala arról a két tinédzserről, akik két hete szöktek meg kentuckyi otthonukból, és azóta egy Bonnie és Clyde stílusú ámokfutásba kezdtek – tudósít az NBC News.

A 18 éves Dalton Hayes, és 13 éves barátnője, Cheyenne Phillips január elején lopták el Philippsék szomszédjának piros terepjáróját. Az autó kilenc nappal később tűnt fel egy bevásárlóközpont parkolójában, Dél-Karolinában. A párost pedig megtalálták az áruház biztonsági kamerájának felvételén.

 Kép: Grayson County Sheriff

 

Másnap magára hagyták a terepjárót, és egy ezüstszínű Toyotát loptak helyette, melynek hátsó ülésén egy 45-ös, és egy 38-as kaliberű fegyvert hagyott a tulajdonosa. „Reméljük, hogy van elég eszük, és nem csinálnak valami ostobaságot azokkal fegyverekkel” – nyilatkozta a Sheriff.

A lány apja január 3-án jelentette be Cheyenne eltűnését. Hayes édesanyja azt mondta, fia nemrég kezdett el randizgatni a lánnyal. Az anya nem volt tisztában a lány korával ezért eleinte támogatta a kapcsolatot, de amikor rájött, szólt a fiataloknak, hogy fel kellene függeszteni a viszonyukat, ez vezetett a szökéshez. Dalton Hayes január 6-án írt utoljára üzenetet az anyjának, amiben ennyi állt: „Anya, ne aggódj. Jól vagyunk, rengeteg pénzünk és ételünk van. Szeretlek, jó éjt, szép álmokat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik