Nagyvilág

Két kamion zúzta szét autóját, karcolásokkal megúszta

Oregon baleset (baleset, ütközés, roncs, karambol, )
Oregon baleset (baleset, ütközés, roncs, karambol, )

Hihetetlen szerencsével maradt életben egy amerikai férfi egy oregoni autópályán történt tömeges karambolban. A kisteherautója roncsai közé szorult túlélőt mutató képek bejárták a világsajtót.

A 27 éves Kaleb Whitby az idahói Council városába tartott, hogy átvegyen két teherautónyi szarvasmarhát, amikor belekeveredett a oregoni 85-ös államközi autópályán történt, 26 járművet érintő tömegkarambolba – jelentette a helyi sajtó. A férfi egy kanyar után, egy lefagyott lejtőn csúszott bele az előtte keresztbe fordult kamionba a ködös úton, majd magatehetetlenül figyelte, ahogy megpördült kisteherautója felé száguld egy másik kamion is, ami hatalmas csattanással vágódott neki, szinte teljesen megsemmisítve a több mint hat méter hosszú kisteherautóját.

A Chevrolet Silverado a két kamion közé szorult, és az egész járműből csak annyi maradt meg, ahol Whitby óriási szerencsével szinte karcolások nélkül meg tudta úszni a karambolt. A roncsok közé szorult férfiről egy kamionsofőr, Sergi Karplyuk készített fényképet, aki járművével szintén a tömeges karambol egyik utolsó résztvevője volt. Whitby a The Oregonian című lapnak elmondta: a képen azért tűnik olyan nyugodtnak, mert tudta: több jármű már nem fog beléjük csapódni.

 
Fotó: Sergi Karplyuk 

Nagyjából fél órával a karambol után, Whitby az arra járó emberek segítségével kiszabadult a roncsok közül, méghozzá elmondása szerint meglepően könnyedén. „Egy fickó kiszabadította a lábamat, és utána egyszerűen ki tudtam csúszni az autóból” – mondta el a szerencsés férfi a CNN-nek. Whitby nem csak életben maradt, alig sérült meg. A beszámolók szerint csak a bal szemöldökén volt egy kis zúzódás, valamint pár kisebb sérülés a jobb kézfején, amit két sebtapasszal el lehetett látni.

 
Fotó: Sergi Karplyuk

A helyi rendőrség közlése szerint a tömeges karambol elindítója egy kamion volt, ami a lefagyott úton megcsúszott, majd keresztbeállt az autópályán, amibe végül 26 jármű, főleg kamionok csapódtak. Az ütközésekben 12 ember sérült meg, közülük ketten súlyosan, de senki sem halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik